Изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов каза, че ядрото на отбора остава. От чуждестранните футболисти ще бъдат задържани само Екундайо Джайеоба, който е с български паспорт, Марсел Еламе, чийто договор изтича през 2010 година.

Вратарят Флориан Лучини, който не се явява на тренировки без причина, е вече дисциплинарно уволнен. Бразилецът Маноел, чийто договор изтече, е вече в родината си. Уго Сантош, Золтан Фехер, Еривертон, Бруно Паес и Ешкердиня също няма да останат в отбора на Вихрен.

Единствено е възможно да се преразгледа още веднъж въпроса около Уго Сантош. На по-късен етап ще се разгледат нещата около гръцките футболисти Маладенис, Зографакис, Карадимитрос и Вавалис.

"Ще привлечем някои нови футболисти от отбори от българското първенство. Ще се присъединят и млади таланти от ДЮШ на клуба. Ще привлечем и преотстъпените в момента в други отбори футболисти. Със старши треньора на отбора ще се разгледа въпроса около селекцията. Засега сигурното е, че всички футболисти, на които ще разчитаме за в бъдеще, ще се съберат за старта на лятната подготовка на 1 юли", каза изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов.