Отборът на Локомотив Пловдив победи с 2:0 Вихрен в контролна среща. Момчетата на Христо Бонев бяха по-дейни през цялото време и закономерно се наложиха над съперника си, с което записаха първи успех на лагера в Банско.

Още в 5-та минута на двубоя „смърфовете” излязоха напред в резултата след дузпа. При атака на Локомотив Пловдив, Рангел Абушев центрира в наказателното поле, топката, рикошира в ръката на Ребреев, а реферът посочи бялата точка. Точен за 1:0 бе Христо Златински.

До края на първото полувреме Локо Пд диктуваше играта. „Смърфовете” направиха още няколко добри атаки, но не успяха да реализират гол. Вихрен също имаше своя шанс на два пъти, но Георгиев не успя да се възползва.

На почивката Христо Бонев предприе няколко смени. В игра се появиха Аргиров, Петров, Том, Чипев, Янев и Лучини. Малко по-късно влязоха и Марчев, и Герджиков.

Вторият гол в мача падна в 67-та минута, a Карадаков си отбеляза автогол. След центриране на Емил Аргиров в наказателното поле, топката рикошира в гърба на Карадаков и заблуди Бахтерлиев, за да влезе в неговата мрежа за крайното 2:0.

В 72-та минута и Габор Ерош имаше шанс за гол, но уцели гредата след изпълнение на пряк свободен удар.

Следващата проверка на Локомотив Пловдив е утре от 11.00 часа срещу Локомотив София.

Стартови състави:

Локо Пд: Ставрев, Йотов, Гаджалов, Георгиев, Трифонов, Ерош, Златински, Керчев, Абушев, Лазаров, Гуарино;

Вихрен: Симеонов, Ребрееев, Колев, Панчев, Карадаков, Кръстев, Коце А..Николов, 7. Коце И.Николов , Георгиев, Карамитов, Гущеров.