Вихрен Сандански победи с 2:0 Пирин Разлог в контролна футболна среща играна на отлично подготвения терен в село Елешница. Срещата бе неофициален дебют за завърналия се след 7 години  пауза в България Наджи Щенсой. Това бе и първа победа за Вихрен в летните контроли. Двата отбора направиха здрав мач и полезна проверка.

Головете за победителите отбелязаха Лазар Еринин В 10-та и влезлият като резерва Методи Костов в 88-та минути. Преди почивката близо до попадение бе и Никола Георгиев,който от фаул изпрати топката на сантиметри над напречната греда. Домакините от Разлог също имаха няколко много добри положения. Най-близо до попадение бе неостаряващият Николай Димиров,който остана сам срещу вратаря Котев,но прехвърли и вратаря, и вратата.

В игра за Вихрен влезе и португалецът Флавио,въпреки че е на само две-три тренировки. Срещата пропусна Удоджи, който е по-назад с подготовката. За Пирин пък не игра Джейхан Зайденов. Следващите проверки за отбора от Разлог са срещу дублиращия отбор на Септември и ЦСКА 1948-3, а Вихрен ще играе с Банско в сряда.