Локомотив София победи с 4:1 Вихрен на Градския стадион в Сандански, а така столичните “железничари” стартираха с победа в първия си мач за новата 2011 година.

Първото попадение във вратата на Вихрен падна в 23-та минута, когато при остро центриране отляво на Джонсън, топката бе отклонена с глава от защитник на Вихрен и стигна до включилия се Манолов, който с шут я прати в обратния ъгъл на вратаря.

В 41-та минута селекцията на Диян Петков стигна до ново попадение. Писаров намери по земя Горанов в наказателното поле, и той сред сгъстената отбрана успя да вкара с десния крак за 2:0.

Само две минути по-късно домакините от Вихрен уцелиха греда. Ребреев стреля от далечно разстояние, Пейков със сетни усилия успя да отклони, а топката се удари в напречната греда.

До края на полувремето, Локо Сф стигна до класическа преднина. В 45-та минута се получи неразбирателство в защитата на Вихрен, Кръстев пробва да изчисти топката, която се разходи по гол линията, но уцели собствения си вратар, който си вкара кълбото в мрежата.

В 65-та минута Романов центрира към Манчев, нападателят стреля, вратарят изби, но топката попадна в Юсуф и тоé от точката на дузпата вкара с плътен удар за 4:0. Преди това на почивката, Диян Петков подмени изцяло състава си, като в средата на втората част в игра се появи дори третият вратар.

Домакините все пак успяха да вкарат почетно попадение в 88-та минута. Захариев пребори Върбанов, открадна му топката влезе в наказателното поле, и стреля по земя в долния десен ъгъл на вратата за 1:4.