Най-опитният футболист в отбора на Вихрен - халфът Петьо Динков, си спомня за три свои участия в мачове срещу отбора на Черноморец Бургас. С фланелката на Беласица е постигнал победа на Цар Самуил и равенство в Бургас, с фланелката на Миньор Перник - загуба в Бургас.

"Надявам се в четвъртия ми официален мач срещу Черноморец да постигна успех и да зарадваме нашето ръководство и феновете в събота на терена на градския стадион. Нагласата ни е да дадем всичко от себе си, за да постигнем пълен успех. В събота ще играем срещу единия от грандовете в А група Черноморец, който под ръководството на известния наш футболист от близкото минало, сега старши треньор на отбора от Бургас, Красимир Балъков, е в подем и не напразно е в тройката. Истинско удоволствие ще бъде за мен и по-младите ми колеги да се срещнем на терена с класни футболисти от страната и чужбина, носещи фланелката на Черноморец. Длъжни сме да зарадваме феновете, а това може да стане с пълно раздаване на зеления килим" каза Петьо Динков.

Другият халф на Вихрен Благой Наков също сподели, че до сега е играл в три срещи срещу отбора на Черноморец Бургас.

"Предстои ни мач срещу сериозен отбор-хит в настоящото първенство на А група. Футболът е интересна игра, защото се получават доста изненадващи резултати. Ако моите колеги не се уплашат от името на противника и изпълнят указанията на старши треньора Йордан Самоковлийски, то аз съм оптимист и смятам, че ще поднесем изненадата, а тя е да отстраним отбора на Черноморец Бургас от по-нататъшно участие в турнира за купата на България", заяви Благой Наков.

Председателят на УС на Вихрен Георги Манолев и управителят на спортния комплекс създадоха отлична организация за провеждане на мача за купата на България срещу Черноморец. Теренът, на който ще се играе двубоя в събота, е в отлично състояние.

Направена беше и среща с ръководството на РПУ. Уточнени са пропускателните пунктове за местните фенове, които ще влизат на стадиона с билети на цена 2 и 1 лева.

Няма да вземат участие в този мач заради наказаните Румен Карадаков и Антонио Ласков, както и Васил Захариев, който е контузен.