С нов старши треньор и 32 футболисти стартира лятната подготовка на Вихрен. На първата тренировка присъстваха председателят на сдружението с нестопанска цел "Вихрен" Георги Манолев, отговорникът на ДЮШ Янко Ангелов и председателят на ОбС Атанас Стоянов.

Последният представи пред футболистите и останалите длъжностни лица новият старши треньор Владимир Каракичев. Първата тренировка се проведе по алеите на градския парк, защото падналия обилен дъжд направи терена негоден за занимания. Сред новодошлите футболисти в отбора на Вихрен са: Петьо Динков - играл за последно в Банско; Стоян Драмов - играл за последно в Гърция; Димитър Панчев - в Беласица; Николай Банов - в Трявна.

От досегашните футболисти не взеха участие Иво Харизанов, Красимир Георгиев, Светльо Георгиев, Петьо Иванов, Емил Тренков, Димитър Коемджиев, Боби Павлов, Евгени Йорданов, Джайеоба, Румен Карадаков. Очаква се да бъдат освободени от задължение към клуба и Стойчо Секулов , Велизар Попвасилев, Георги Владимиров, Пламен Симеонов.

Спряганият за окончателно напускане на отбора Кирил Андреев опроверга информацията и облече тренировъчния екип на Вихрен. Владимир Каракичев заяви, че очаква Иво Харизанов, Емил Тренков, Светльо Георгиев, Красимир Георгиев и Петьо Иванов да останат в отбора при новите финансови параметри.

Възможно е обаче при оферта с по-изгодни условия от други отбори някои от тях да напуснат Вихрен от 1 юли вече като свободни агенти.

"Селекцията при нас е отворен процес. На никой от новодошлите не е обещано твърдо оставане в отбора. Всички ще премина пробен период с различен срок от време. Обаждат се да дойдат при нас футболисти от други клубове, но указанията са да привличаме повече млади и перспективни футболисти и на всяка цена свободни агенти.

Указанията от страна на кмета на общината Андон Тотев и УС на клуба са да давам предимство на младите таланти от ДЮШ на клуба", каза Каракичев. Лятната подготовка на Вихрен ще премина на три етапа. Първия - до 5 юли ще премине при местни условия, вторият - от 5 до 15 юли - в Банско, и третият отново при местни условия до старта на първенството. Вихрен ще изиграе седем контролни мача по време на подготвителния цикъл.