Видима-Раковски се наложи с 1:0 над Вихрен в единствен мач от 18-ия кръг в Западната Б група. Останалите мачове, както и всички двубои в Източната ни втора дивизия, ще се изиграят на 17-и март (сряда).

Халфът Ивайло Раденцов донесе успеха на домакините от фаул. С левия крак той прати топката в мрежата на гостите, като най-напред вратарят Николай Младенов отби в горната греда и оттам кълбото тупна зад голлинията.

До края на полувремето севлиевци създадоха и изпуснаха още две добри възможности, а през втората част два пъти можеха да вкарат гостите. С тази победа Видима-Раковски събра 35 точки, с 4 по-малко от лидера ФК Банско 1951. Санданчани пък остават на 4-о място с 29 точки и доста илюзорни шансове за промоция в елита.

Двама футболисти от Севлиево напуснаха терена с контузии. Капитанът Георги Стойчев, както и Иван Тодоров, няма да бъдат на разположение на треньора Димитър Тодоров минимум месец.

„Радващ резултат за нас, особено съм доволен от играта ни през първото полувреме. През второто полувреме нашите млади футболисти се стъписаха, може би от твърдата игра на Вихрен. Можехме да си решим мача още преди почивката, но пък през второто полувреме имахме късмет с пропуските на гостите”, каза след срещата старши треньорът на Видима (Севлиево) Димитър Тодоров.

„Нямаме поставена задача да влезем в "А" група, но ако се отвори такава възможност, няма да се откажем. Задачите ни са да играем добър футбол, да даваме шанс на млади момчета и колкото повече точки съберем, по-добре”, завърши наставникът на победителите.