Вихрен ще се възползва максимално от факта, че елитните ни футболни тимове избраха Сандански като място, където ще премине част от подготовката им. Санданчани ще се сблъскат с пет тима от "А" група по време на подготвителният период. Възпитаниците на Йордан Самоковлийски ще се изправят срещу Литекс, Локомотив София, Калиакра Каварна, Пирин Благоевград и Миньор Перник след Нова година. Иначе футболистите на клуба вече са във ваканция, като всеки от тях е получил инструкции за спазване на режима по време на празничните дни.

Малко преди подновяването на заниманията ще стане ясно дали ще има новопривлечени футболисти или старши треньорът Йордан Самоковлийски ще разчита на групата играчи, с които работеше и през есента.

Кандидат-шампионът Литекс отправи покана за контролна среща към втородивизионния Малеш Микрево. Освен с “оранжевите” микревци ще играят и с още два тима от елитната ни футболна група - Локомотив София и Миньор. Шефовете на Малеш ще изчистят всички задължения към играчите, като плащането ще бъде извършено по време на коледния банкет, който е насрочен за утре вечер.

Средствата, дошли от билетите от мача за Купата на България срещу ЦСКА, ще бъдат използвани именно за това. Футболистите ще вземат няколко премии накуп, месечните им заплати са получени в срок. След банкета, който ще ознаменува най-успешния сезон за футбола в Микрево, футболистите ще бъдат пуснати във ваканция.