Ръководството на Вихрен взе отношение по наболялата в последните няколко дни тема с фалирането на отбори в Източната и Западната "Б" групи и с това дали техните резултати трябва да бъдат анулирани.

Както е известно, ако се спазват наредбите на БФС, то всички досегашни резултати на Дунав Русе, Черноморец Балчик и Ком-Миньор Берковица трябва да бъдат анулирани, тъй като този сезон първенствата в двете "Б" групи се провеждат по друга система и все още не са се изиграли 50% от мачовете в групата.

Ето становището на управата на Вихрен.

„Наредбите и правилниците са за това, за да се спазват. Първенството на двете „Б" футболни групи за спортно-състезателната 2010/2011 година се провежда по система, която е различна от общовъзприетата за категорично и ясно определяне на есенен и пролетен полусезон”.

„В този смисъл тази система не кореспондира с изискванията на Чл.24, т.9 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2010/2011”.

„В духа на гореизложеното и за да бъдат всички отбори равнопоставени, при напускането на първенството от Ком-Миньор Берковица, Дунав Русе, Черноморец Балчик всички резултати от изиграните от тези отбори срещи трябва да се анулират и не трябва да се вземат предвид при класирането”, обявиха от управата на Вихрен.