Втородивизионният Вихрен Сандански няма да разчита на чужденците Сезар Вердера, Мауро Дотта и Фабрис Гомес през новия сезон. Това съобщи треньорът на отбора Йордан Самоковлийски.

 

 

"Не е проблем да разтрогнем контрактите с тримата, тъй като не им дължим нищо. Ангажиментът за техните заплати е на италианските им мениджъри", коментира специалистът.

 

 

"Все пак престоят им в Сандански е наше задължение, а в сегашната ситуация задържането им не е оправдано. Освен това с нужните качества да помогне на състава ни е само Вердера и преценихме, че е най-добре да се разделим и с тримата", допълни той.

 

 

Благоевградският специалист потвърди, че единственият сигурен напускащ от българите засега е вратарят Христо Бахтарлиев, който отива в Калиакра.

 

 

На мястото на 26-годишния петричанин ще се търси заместник, който да бъде алтернатива на Димитър Симеонов.

 

 

Като трета опция ще се разчита на местния кадър Методи Попов, чийто талант е безспорен, но му липсва игрови опит.

 

 

Самоковлийски декларира, че няма намерение да освобождава още футболисти, както и че никой от играчите не е заявил желание пред него да напусне.

 

 

Условието към новите попълнения е да бъдат от региона, да са играли на добро ниво в професионалния футбол или да са млади и перспективни състезатели от "В" групите.