Президентът на Вихрен Георги Манолев изрази задоволството си от победното 1:0 над Пирин (Гоце Делчев), но силно разкритикува съдията Георги Йорданов, който сериозно се изложи във вчеращната среща на градския стадион в Сандански.

Това бе поредния мач, след който санданчани недоволстват от съдийството, същото се получи при равенството със Септември Симитли и загубата от Ботев Враца.

"Доволен съм от играта на всички футболисти на Вихрен. Показаха здрава битка, мъжки футбол, и заслужено взеха победата. Трябва да поздравя и гостите от Пирин, които също допринесоха за качеството на вчерашната среща.
Като цяло се получи двуостър мач, двата отбора си поделиха по едно полувреме, но Вихрен търсеше повече трите точки и в крайна сметка ги спечели срещу отбор, който играе на живот и смърт срещу нас.

Вихрен винаги е бил голям дразнител за Пирин, но ние записахме поредната си победа над този противник и продължаваме да не му даваме никакви шансове поне за точка.

За пореден път съдийствто в двубой на Вихрен бе под всякаква критика и е крайно време от БФС да обърнат внимание на този факт.Международен съдия, какъвто е Георги Йорданов, направи недопустими и фрапантни грешки в срещата с Пирин. Първо накъса играта, след това свири несъществуваща дузпа за гостите, а през второто полувреме даде само едно нарушение за Вихрен, което дойде едва в 85-ата минута и правеше всичко, за да доведе срещата до реми.

В Западната „Б” група силите на отборите са изравнени и подобни съдииски неточности накланят много силно везната в една или друга посока. Подобни несправедливости може отново да предизвикат неприлични прояви, като тези след срещата със Септември, тъй като никой не може да даде гаранция, че нервите на нашите футболисти ще издържат от поредните реферски тесли"
ФК Вихрен винаги е бил еталон за поведение и се е стремял да играе ферплей, но се надява и към него да се отнасят по същия начин, а не с фрапантни и тенденциозни съдийски отсъждания".
Сега очакваме и срещу Спортист Своге да ни порежат, което ще ни накара да заснемем изцяло срещата и при поредната съдийска несправедливост да изпратим до БФС касета от мача и жалба от съдийството срещу Вихрен", заяви президентът на Вихрен Георги Манолев.