Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди срещата от 1/16-финалите за SESAME Купа на България срещу Вихрен Сандански. Специалистът коментира скорошните горещи събития около клуба, както още лагера в Дубай и зимната селекция.

„Всеки възможен трофей е приоритет за Левски. Клубът трябва да печели трофеи, беше недопустимо да нямаме такъв толкова години. В първенството имаме изоставене от лидерите, но имаме възможност и през него да се класираме за Европа. Носители сме на Купата, нормално е да имаме амбиции и там“.

„Виждам амбиция в играчите от първия мач, в който не спечелихме. Не ни достигаше амбиция и желание, спортното щастие също го нямаше. Не е нормално Левски дълъг период от време да не може да победи, който и да е противник в България. Като игра Левски изглежда прилично, трябва намерим най-вече достатъчно амбиция и характер да печелим мачовете“.

„За ротации няма възможност, защото ще пътуваме малко футболисти. 13 футболисти заминават за мача с Вихрен. Имаме шест национали, контузени, които няма да рискуваме. Няма да запълним даже резервите. Тези хора, които са тук, около 13 човека, ще трябва да изнесат мача. Трябва на намерим как да се справим с проблемите. Ники ще пази, както казах. Все ще имаме проблеми с Петрис, Бари, Илиян Стефанов плюс 5-6 национали. Направете си сметката колко играчи остават“.

LAP.bg
8 снимки

„Каквото имаше там да обявим, сме казали. И аз, и Ивков искаме да се управлява клубът по най-добрия начин за левскарите. Платени служители сме, получаваме заплати да не допускаме неща, които се допуснаха. Надявам се да изчистим проблемите. Нямам проблеми със спонсори и, който да е. Трябва да се изчистят споровете и недоразуменията. Споровете са обикновено за начина на управление. Нямаме проблеми при плащането на заплатите, всички получават редовно, както и клубът от спонсора“.

„Не са чак толкова големи проблемите да ги драматизираме. Решими са проблемите. Не е кой знае какво сложно или да има наслагване. Споровете се водят за начина на управление. От спортно-техническа част и какво сме се разбрали със спонсора, нямаме проблем. И другите неща ще се изчистят“.

„Нямам проблеми с никого. Нямам проблеми със Сираков. Толкова години работим заедно и нямаме проблеми, сега ли да имаме? Нямаме никакво разминаване с него. Обидно ми е, че коментирам тази тема. Като финансиране всичко е наред, никой от нас не е казал, че не е получено нещо. Има дребни неща в начина на управление, които трябва да се изчистят, но всичко друго е да се търси допълнително интрига. Но тези проблеми не се отразяват на резултатите ни, на мен това не може да ми е оправдание. Платените служители сме за това, за да защитаваме интереса на Левски. Всички искаме да знаем истината и я казваме. Готови сме за всякакви разговори и крайности. Когато знаеш истината, тя е на твоя страна и всичко е наред“.

„Тема, която също ми е много интересна. За лагера. Можем ли да тренираме на леда в България? Голяма част от парите са преведени за лагера в Дубай. Каква е разликата дали ще бъде в Турция или в Испания? Аматьорски разговори са това. Не водим разговори защо не можем да играем януари и февруари в България и защо нямаме терени. Важно е Левски да направи подготовка, защото лятото нямахме време и сега трябва да я направим, за да издържим останалите месеци. Селекцията я стопираме, защото чакаме финансови постъпления. Засега няма конкретни разговори, сега е на пауза. Като има продажби, тогава ще намерим заместници. Всичко е на пауза, нито за продаване, нито за взимане. Темата селекция не я коментираме, защото не знаем какво ще се случва и какви възможности ще имаме. Но ще мислим за подсилване на отбора. Трябва да създадем по-добра конкуренция на позицията на Бари, но на останалите места имаме играчи, които ако играят винаги на максималните си възможности, могат да печелят. За да се създаде още по-силен отбор, трябва конкуренция“, заяви Стоилов.