Удоджи се върна във Вихрен Сандански! Нигериецът, който има роден паспорт, е известен у нас с българското си име Митко Атанасов Георгиев. Че Митко Удоджи не е прескочил до курортния град само за да изгледа дербито Вихрен – Кюстендил (0:0), от предишния кръг, и да отпразнува Димитровден, както се шегуваха местните фенове, стана ясно в събота.

36-годишният нигериец вече се е разбрал с Коко Динев и може да подсили зелено-белите още идната събота срещу лидера Костинброд (5 ноември), стига жълтата му карта да пристигне от Албиона и да бъде картотекиран навреме, пише struma.bg. Удоджи ще е на разположение и за 1/16-финала за Купата на България срещу Левски в Сандански, за когато все още не е насрочена дата.

Митко е част от Вихрен от 2004 до 2006 година, като изиграва 67 мача и отбелязва 18 гола в А група. След това за два сезона е част от ЦСКА, с когото става шампион през 2008-а. Година по-рано дебютира в контрола за младежкия национален отбор на България срещу Гърция, спечелена с 2:1, като Удоджи бележи единият гол.

В състава на Ивайло Василев настъпи лека редукция миналата седмица, след като Александър Мицев и Алекс Минев си събраха багажа и напуснаха Сандански. Мицев така и не успя да се наложи сред титулярите, изпълняваше предимно функцията на жокер от скамейката. Минев-младши пристигна заедно с баща си Йордан през лятото, с идеята да израства покрай него и останалите опитни футболисти, но след като 6-кратният шампион напусна, за да поеме третия отбор на ЦСКА 1948, оставането на наследника му във Вихрен се оказа безпредметно.