Министерството на младежта и спорта одобри финансирането на проект на община Сандански за цялостна подмяна на тревната настилка на местния Градски стадион, похвалиха се от градската управа на страницата си във фейсбук. Общата стойност на проекта е 200 хил. лв.
По време на постигнатото споразумение и на среща между зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и кметът на община Сандански Атанас Стоянов, бяха обсъдени възможностите и за други бъдещи инвестиционни проекти в областта на спорта и спортната дейност.

Градският стадион в Сандански се използва активно, както за подготовка, така и за провеждането на контролни и официални футболни срещи на спортните клубове от града и региона. На него играе домакинските си мачове третодивизионния Вихрен (Сандански). Едно подобрение на цялостното състояние ще позволи на Вихрен (Сандански) при евентуално изкачване в професионалния футбол много по-лесно да вземе лиценз.

Прилежащите спортни съоръжения – лекоатлетическата писта и тренировъчния терен с изкуствена настилка, са в много добро състояние, но естественото тревно покритие на футболния терен е амортизирано и трудно за поддържане.  С реализацията на одобрения проект тревното покритие ще бъде изцяло подменено чрез използването на съвременни технологии, включително валирано и подравнено с лазерен грейдер. Новото тревно покритие е специално селектирано за футболни терени и ще бъде инсталирано машинно.

Освен за местна спортна дейност, качественият терен, както и благоприятният климат в община Сандански ще привлекат и други професионални футболни клубове на подготовка, по време на зимната пауза.  Същевременно, в края на месец март, тази година, община Сандански внесе и друг технически проект в Министерството на младежта и спорта. Изготвеният проект предвижда изграждането на ново футболно игрище с размери 60/40 метра или така наречения терен за футбол-9 (вариант на играта за деца до 12 години на по-малък терен с по 9 футболисти).

Мястото на този нов терен е предвидено в непосредствена близост до Спортната зала в Сандански.