Вихрен Сандански постигна важна победа в 18-ия кръг от Югозападната Трета лига, надделявайки с 2:0 като гост на Марек Дупница. На стадион "Бончук" в Дупница гостите показаха по-добра игра и заслужено стигнаха до успеха.

И двата тима се пуснаха в търсене на победата още от първите минути на дуела помежду им. В 19-ата Божидар Божилов отблизо октри резултата за домакините. С това си попадение Божилов продължи добрата си серия, след като в два мача има две попадения.

Две по-късно Вихрен реши мача в своя полза. Димитър Петков отбеляза красив гол с техничен удар от границата на наказателното поле за 0:2.  Важно е да се отбележи „сухата мрежа” за стража на санданчаи Станимир Димитров, който се наложи на няколко пъти да се намесва в хода на мача.

С тази победа преди другите срещи от кръга утре Вихрен излезе трети с 37 точки, а Марек е десети с 23 точки. На трибуните на стадиона пък бяха силният човек във Вихрен - Георги Бачев, старши треньорът на Велбъжд - Иван Маринов-Маслара, и хора от спортния щаб на Миньор.