Беше изтеглен жребият за новото първенство в Югозападната В група за сезон 2011/2012, първоначално отложен от понеделник. 19 отбора се включват към момента в първенството, като ясно е, че Вихрен (Сандански) на този етап няма да участва. Пирин (Благоевград) беше включен в групата, като при това положение нямаше други изпаднали отбори заради отказването на Бенковски (Пазарджик).

Все още в Зоналния съвет на БФС-София не са решили дали 20-ото място ще бъде попълнено с отбор или пък ще останат 19 състава в групата, което ще се отрази и на броя на изпадащите- три вместо четири. Ако се стигне до включване на 20-и състав, то по Наредбата би трябвало това да бъде победителят от евентуален бараж между Марек 2010 (Дупница) и Рилски спортист (Самоков).

Четири са новите членове на групата, като освен извадения от А група Пирин, в дивизията се включват спечелилите квалификациите Беласица (Петрич) и Оборище (Панагюрище), както и новооснованият ОФК Хебър 2011 (Пазарджик), който взе лиценза на Локомотив (гара Септември). Вихрен (Сандански) засега няма да участва в трета дивизия, въпреки че тимът по Наредба може да се включи директно и няма нужда да взима чужди лицензи. В Сандански обаче явно няма как да изчистят на този етап финансовите тежести, а нови спонсори за сериозно ниво не се виждат.

На 21 август от 18:00 часа са първите мачове от групата, като жребият разпредели отборите така:

ПФК Хебър (Пазарджик) - Велбъжд (Кюстендил)
Септември (София) - Балкан (Ботевград)
ОФК Костинброд - Беласица (Петрич)
Пирин (Благоевград) - Германея (Сапарева баня)
Чепинец (Велинград) - Оборище (Панагюрище)
Струмска слава (Радомир) - Пирин (Разлог)
Перун (Кресна) - Миньор (Бобов дол)
Витоша (Долна Диканя) - Витоша (Бистрица)
Левски (Елин Пелин) - почива
Места (Хаджидимово) - ОФК Хебър 2011 (Пазарджик)