Отборът на Монтана победи Вихрен с 2:0 в единствената си контрола от лагера в Сандански. На градския стадион в курортния град възпитаниците на Емил Велев вкараха по един гол в началото на двете полувремена. В 4-ата минута Петър Атанасов откри резултата. Дошлият от Славия футболист остана сам срещу вратаря Димитров и с точен удар по земята от 10-ина метра откри резултата.

До края на полувремето Асен Георгиев от фаул и Станислав Генчев пропуснаха добри възможности за елитния отбор.

Монтана - Вихрен

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

На почивката Емил Велев направи доста промени, като остави да играят от титулярите от първото полувреме Боне, Петър Атанасов, Коконов и Хубчев, който заигра като централен защитник. В игра се появиха и двама тъмнокожи французи, дошли на проби -Жоел Томас заигра като централен нападател, а Франк Коре – в ляво на атаката на Монтана.

В 48-ата минута Иван Минчев след асистенция на Коре вкара за 2:0. До края на мача ще се запомнят добри отигравания на Георги Пашов и Владимир Мичев, като последния нацели зглобката на двете греди в 80-ата минута с глава, отново след центриране на Коре.

Пет минути преди края на мача Георги Владимиров пропусна най-доброто положение за Вихрен. Боне върна топката лошо към вратаря Василев, но Владимиров от три метра не успя да улучи вратата.

Монтана - Вихрен

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Монтана продължава без загуба в контролите и остава на лагер в Сандански до вторник.

Последната контрола за Монтана е на 19-и с Локомотив Мездра. 

Монтана - Вихрен

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов