Втородивизионният Локомотив Мездра, който е на подготовка в Благоевград, и петият на полусезона в Югозападната „В” група Вихрен Сандански завършиха наравно - 2:2, в контрола, която се игра в южния курортен град.

На два пъти точен за мездренските „железничари” бе новото попълнение Златко Бонев след асистенции на Владислав Златинов.

Неофициален дебют с червено-черната фланелка направиха други три нови попълнения - ганайският халф Майкъл Тевия, екс капитанът на Пирин (Разлог) Евгени Тунтев и бившият младежки национал Даниел Чапов от школата на Пирин (Благоевград), както и дошлият на проби нападател Любомир Христов, който през есента обличаше екипа на Пирин (Разлог). 

Това е второ реми за локомотивци в подготвителния период, след като в предишните три проверки те завършиха 1:1 с Миньор (Перник) и победиха Балкан (Ботевград) с 5:0 и Кариана (Ерден) с 4:3. 

Гостите от Мездра поведоха в резултата в 62 мин., когато Златко Бонев засече на малкия пеналт центриране отляво на Златинов. 8 мин. по-късно Влади Златинов стреля от границата на наказателното поле и с добавка от непосредствена близост Бонев покачи на 2:0. Домакините стигнаха до равенството с попадения на Георги Владимиров в 77 мин. и на Ивайло Иванов в добавеното време на мача. 

Локо (Мездра) игра в състав: Николай Кръстев, Стоян Георгиев, Георги Георгиев, Емил Колев, Евгени Тунтев, Николай Ганчев, Майкъл Тевия, Златко Бонев, Никола Яначков, Владислав Златинов (кап.) и Антонио Хаджииванов (Манол Чапов, Любомир Христов, Петър Василев, Йордан гошев, Ивайло Бояджиев и Денил Селимински). 

Старши треньор на мездренци през пролетния полусезон ще бъде Анатоли Тонов, с помощник Валентин Пешунов и треньор на вратарите Мирослав Митев, информира администраторът на клуба Андриян Димитров. Георги Бачев ще изпълнява функциите на главен мениджър. 

След контролата в Сандански спортно-техническото ръководство освободи втория вратар на тима Ивайло Върганов и халфа Денил Селимински. Първият се завръща в Ботев (Козлодуй), а вторият ще си търси друг отбор. Следващата проверка на Локо (Мз) е във вторник (16 февруари) със Септември (Симитли) на „Арена Крупник”.